Nieuwsbrief Mei 2022

13/05/2022

Beste  Challengers,

Het heeft even geduurd maar daar is er dan weer ééntje: een Nieuwsbrief! We willen weer een paar dingen met jullie delen.

“Slecht” nieuws en goed nieuws

In de vorige Nieuwsbrief schreven we over het langzaam afnemende gevaar van de corona crisis. Die lijkt op dit moment wel echt weggevaagd te zijn. Bijna alle beperkende maatregelen zijn geschrapt en we leven ons leventje weer als tevoren.

Nou, niet helemaal dus….

Tijdens ons laatste bezoek in “ons” hotel werden wij toch wel (onaangenaam) verrast. Het dragen van een mondkapje was daar op “doorgangslocaties” (gangen, lobby en dergelijke) toch verplicht. En dat schijnt te kunnen: ieder bedrijf mag zelf bepalen of zij een dergelijke maatregel vereisen. Naar een ander hotel gaan is geen optie: dat krijgen we domweg niet meer geregeld…. Natuurlijk hebben wij dit bespreekbaar gemaakt maar bij deze  toch de oproep om ervoor te zorgen dat je tijdens de Challenge een mondkapje bij je hebt. En zeg nu zelf: even zo’n “k” ding dragen om vier leuke dagen te hebben is het wel waard… Toch?

Dan het goede nieuws: er wordt niet meer gevraagd naar vaccinaties, boosters en dat soort dingen, ook al zijn deze zaken volgens officiële (overheids)kanalen nog wel verplicht. Het is daarom je eigen verantwoordelijkheid of je meegaat in deze verplichtingen of niet. Wij geven daar geen advies in…

Voorbereidingen

Eigenlijk zijn wij wel “klaar” met onze voorbereidingen en zouden we zo van start kunnen gaan. We zijn volgeboekt, iedereen heeft netjes betaald (dank), de t-shirts zijn besteld en de muziek is geregeld. Het hotel heeft zijn bestellingen rond en zit echt op ons te wachten. De heen route is bekend in verschillende smaken, één route is al en de tweede staat in de planning om voorgereden te worden.

Ook hebben we al een aantal voorrijders (Roy, Paul, Ger, Astrid) maar het is wel fijn is als de groepjes richting het hotel rond de 5 personen zijn. Daarom toch nog een keer de oproep om je te melden bij Berrie als je voorrijder wil zijn.

Routes

Zoals gezegd zijn de routes al klaar. Wij denken dat ze mooi en uitdagend zijn maar zeker niet te zwaar. Er zit van alles en nog wat in. Mooie  vergezichten, leuke haarspeldjes, lekkere doordraaiers en stukken waar “die even lekker open kan”.

In het hotel zullen Paul en Roy de routes weer verstrekken maar zoals jullie weten gaat dat af en toe best moeizaam en duurt het best lang om zoveel apparaten in te laden. We willen ons nu toch echt beperken tot alleen de voorrijders van elk groepje.

WhatsApp groepen
Al een hele tijd zijn er twee groepen op WhatsApp aangemaakt: een “2022 fun challenge groep” en een “2022 motorchallenge info”. Het komt voor dat Challengers zich uit beide groepen verwijderen.

Advies: blijf in de “2022motorchallenge info” groep. In deze groep komen alléén serieuze onderwerpen naar voren. Denk daarbij aan:

  • Informatie over (beperkende) covid-19 maatregelen (zal wel niet maar we weten het domweg niet)
  • Aanwijzingen over routes en dergelijke
  • Veranderingen in planning
  • Linkjes naar Nieuwsbrieven
  • Maar ook een verzoek voor het vullen van playlist voor de MotorChallenge
  • Etc etc


Muziek

Als laatste: via WhatsApp is een link geopend waar je via Spotify nummers kan toevoegen. Waarom? We zijn benieuwd naar jullie muziekkeuze, waar jullie van houden en wat jullie leuk vinden én om een mooie Motorchallenge  playlist te maken die je kan afspelen tijdens het rijden of waar dan ook. Een hele playlist uploaden is wat teveel van het goede, maar songs waar je echt warm van wordt, die je echt raakt: graag!!!

Foto/Video

Net als vorig jaar zijn we op zoek naar goede beelden van onderweg en in het hotel. Als je een camera hebt, GoPro of wat van merk dan ook, neem hem dan mee! Hiermee kunnen we mooie herinneringen vast leggen! Nog een tip: als je een foto maakt maak hem dan horizontaal. Die kunnen we eventueel verwerken in video’s. Verticaal niet. Daarom zien jullie minder van “eigen werk” terug op de site. Horizontaal krijg je gewoon meer op de foto/film (geen zwarte balken in video’s) en je kan foto’s ook als achtergrond gebruiken op je laptop!

Wat je nog moet weten

  • Inschrijving: die is gesloten. Mensen die zich nu nog melden komen op de reservelijst. Pas als er mensen uitvallen worden deze Challengers-in-spé gebeld
  • Bagage: die regel je net als vorige jaren gewoon zelf
  • Reisverzekering: zorg voor een goede reisverzekering die jou en jouw motor ophaalt als dat onverhoopt nodig is. Natuurlijk krijg je raad en advies en ook is het de bedoeling dat je Berrie op de hoogte stelt als er iets vervelends gebeurt, maar het repatriëren van de motor is een eigen verantwoordelijkheid.
  • Staat van jouw motor: niets is vervelender dan pech onderweg dus die is top!!! Daarnaast zijn open uitlaten tegenwoordig “not done” (helaas maar waar) dus de geluidsdemper is gemonteerd.

Voor iedereen: blijf gezond, pas op elkaar en op jezelf!!!

Met geöliede groet: Berrie, Paul, Roy