Editie 10 Motorchallenge.

03/05/2023

Nieuwsbrief mei 2023

Hallo Challengers,

Met redelijk weer de Oranjebitter net achter de kiezen en deze week een mooi lang weekeinde voor de boeg met voorspelde temperaturen van eindelijk rond de 18 graden: wat wil je nog meer? Nou… 9 juni misschien??? De start van de 10de Challenge!!!

In de brief van maart gaven wij al aan dat er veel nieuw bloed in de Challenge stroomt. Altijd fijn dat er nieuwe rijders enthousiast worden door jullie verhalen! Maar voor hun ook een stukje historie.

De naam Challenge vindt zijn oorsprong in het idee dat er naast het rijden ook een maatschappelijk belang gediend zou worden. Namelijk het inzamelen van geld voor (ongeneeselijk) zieke kinderen in ziekenhuizen. Van het ingezamelde geld zou allerlei speelgoed gekocht worden wat dan op de diverse afdelingen zijn weg moest vinden. Helaas is dat er niet van gekomen. Ziekenhuizen wilden een dergelijke gift niet. Wel het geld waarmee zij zouden bepalen wat de bestemming moest zijn. Dat ging een brug te ver waarna het geld gedoneerd is aan BACA: Bikers Against Child Abuse. Als je over deze organisatie meer wil weten kan je het volgende https://dutch.bacaworld.org/ aanklikken.

Voor een behoorlijk laag budget hebben wij de Challenge kunnen aanbieden maar alles werd (ook toen al) fors duurder. Omdat ook leuk motorrijden een doel is, is er voor gekozen om niet meer te gaan voor een goed doel maar om de Challenge zo betaalbaar mogelijk te houden. Dat is heel lang goed gelukt….

Waarom dan toch de naam Challenge gehouden?

Motorrijden staat centraal. Niet de snelheid, niet de mooiste motor evenmin speelt behendigheid of iets dergelijks een rol. Alleen genieten. De Challenge bestaat uit een groepsgebeuren waarbij je met jouw groepje naar een punt rijdt, (’s avonds) vragen beantwoordt van wat je allemaal gezien hebt tijdens de dagrit over de omgeving, weetjes van die omgeving maar ook over algemene ontwikkeling. Dat doe je enerzijds met de groep maar anderzijds individueel. Die vragen komen overigens óók in de aanloop via de app al op jou af. Doorzie de plagerijtjes maar in de zin van foto’s van de omgeving van het hotel, rebussen of andere teksten. In het hotel is er dit jaar ook een Pubquiz waarbij je met jouw rijdersgroepje deelneemt! Allemaal niet echt heel moeilijk en Google is your best friend….

Prijzen die je kan winnen als groep is eeuwige roem voor een jaar en de wisselbeker maar individueel kan je ook prachtige prijzen winnen.

Dit jaar helemaal want vanwege het lustrum kan je een volledig verzorgde all-in week in de Dordogne voor één persoon winnen!!! En de Dordorgne ligt inderdaad in zuid Frankrijk…

Ook de set banden staan weer op het menu en meestal levert het hotel ook iets moois aan.

Maar te allen tijden blijft het gaan om het motorrijden. De routes, het plezier, de band, de gezelligheid, leuke gesprekken, lekker eten en drinken.

Over iets meer dan een maandje is het zover. Houdt de nieuwsbrieven in de gaten voor tips en andere informatie. Denk ook alvast na of jij of jouw motor nog iets nodig hebben. Want ook al wordt onder druk alles vloeibaar: lekker rustig naar de Challenge toeleven is veel waard!

Wij hebben er zin in, we hopen op prachtig weer en verschrikkelijk veel plezier!!!
Nog meer voorpret nodig? Bekijk de Video’s van de afgelopen jaren.

Met geoliede groet,

Berrie, Paul en Roy