MOTOR CHALLENGE 2021

21/05/2021

vrijdag 11 juni t/m maandag 14 juni 2021

Tweede Nieuwsbrief 21 mei

Beste Challengers,

De Challenge komt dichterbij en het hotel is (wederom) bezocht. En ook al zijn verdere versoepelingen nog niet bekend, het blijft de goede kant opgaan!!! Dus begin je motor maar alvast te poetsen….

Het hotel

Inmiddels mag het hotel weer toeristische gasten ontvangen, zij het met beperkingen. Deze zijn deels als verwacht (en eerder vermeldt) zoals negatieve PCR test verklaringen, mondkapjesplicht veel handen wassen en twee (2!) meter afstand houden. Ook is het horeca gedeelte nu nog dicht. Als dit niet veranderd betekent dat wel e.e.a. voor ons eigen programma. De focus ligt dan echt op het motorrijden in een prachtige omgeving en minder op gezellige avonden. De hotelleiding verwacht echter wel dat de maatregelen binnenkort worden versoepeld.

Gezondheid

Er zijn ons veel vragen gesteld over inenten, negatieve testen en hoe er aan te komen. Op dit moment staat het er als volgt voor:

Je hebt toegang tot het hotel als:

Ø je aan kan tonen dat VOLLEDIG ingeënt bent waarbij de laatste prik minimaal 14 dagen geleden gezet is wat op papier (!) aantoonbaar is of

Ø je een uitslag van een negatieve PCR test op papier (!) kan laten zien die niet ouder is als 48 uur

Let op: scans, foto’s of welke andere drager dan papier wordt door het hotel niet geaccepteerd!!!

Waar testen?

Testen kan gratis op diverse plaatsten in gemeenten net over de grens in Duitsland. Deze testcentra zijn beperkt open en de huidige stand van zaken (21 mei) in de buurt van Nijmegen vind je in onderstaande link. https://www.kranenburg.de/de/inhalt/corona-testzentrum/

Let wel op: deze tijden kunnen op 11 juni anders liggen dus houdt de berichtgeving hierover ok zelf in de gaten!

De procedure bij het testen is eenvoudig. Bij binnenkomst (draag een mondkapje) vul je eerst twee formulieren in. Je hebt de keus om per e-mail of op een papieren document de uitslag te krijgen. Je kiest dan op papier, want het hotel wil een papieren document. Een medewerker controleert aan de hand van jouw identiteitsdocument jouw gegevens en daarna vindt de test via een wattenstaafje in de neus plaats. Vervolgens mag je 15 minuten wachten en na ontvangst van het document kan je verder.

Maak van testen aan de grens gebruik want in tegenstelling wat in de vorige Nieuwsbrief stond is testen op de locatie bij het hotel geen optie. Daar moet je namelijk een afspraak voor maken én zijn er wachttijden.

Regel het dus aan de grens of in Nederland zelf. Het voldoen aan deze (keiharde) eis is een eigen verantwoordelijkheid. Het hotel wijkt niet van deze eis af en wij hebben er geen enkele invloed op.

Alle maatregelen die hierboven omschreven staan zijn op het moment van schrijven van deze Nieuwsbrief van toepassing. Als er wijzigingen zijn laten we jullie dat via de site of WhatsApp weten.

WhatsApp groep(en)

Al een hele tijd is een “fun” WhatsAppgroep in de lucht. Hier komt van alles en nog wat naar voren. Het komt voor dat Challengers zichzelf uit deze groep verwijderen omdat zij hun telefoon ook voor het werk gebruiken. En dan elke keer een ping te horen kan dan storen…..

De Challenge komt steeds dichterbij en het kan zijn dat wij toch veranderingen snel met jullie willen delen. Dat gebeurt ook via de site maar vanwege snel veranderende actualiteit maakt Berrie op hele korte termijn een serieuze groep aan.

Op deze groep komt onder meer:

Ø Informatie over (beperkende) covid-19 maatregelen

Ø Aanwijzingen over routes en dergelijke

Ø Veranderingen in planning

Ø Linkjes naar Nieuwsbrieven

Ø Etc etc

Het is dus niet de bedoeling om hier op te dollen!

Wil je dus snel geïnformeerd worden en blijven, verwijder jezelf dan NIET uit deze groep!

Reisverzekering

Lekker rijden is één, maar een ongelukje zit altijd in een klein hoekje. Natuurlijk proberen we met hulp en bijstand de ongelukkige te helpen, maar in het verleden zorgde Berrie vaak voor repatriëring van een (kapotte) motor. Helaas is laatste dit geen vanzelfsprekendheid meer. De hulp blijft natuurlijk, maar zorg zelf voor een reisverzekering die het terugbrengen van een motorfiets naar Nederland dekt.

Vrijwilligers

De huidige Corona periode zorgt voor extra voorzichtigheid bij heel veel mensen. Zeker bij die mensen die de zorg hebben over ouderen, zieken en kwetsbaren. Iedereen neemt daar zijn eigen verantwoordelijkheid in en dat is maar goed ook! Daarom is ons Korps Vrijwilligers dit jaar wat kleiner dan vorige jaren. Dat is jammer, maar wij weten dat we volgend jaar weer compleet zullen zijn. En dat voelt enorm goed!

Voorrijders gezocht

Net als vorig jaar zoeken wij weer Challengers die een aantal mensen als voorrijder wil begeleiden naar het hotel. We streven ernaar om die groepjes vijf of 6 personen groot te laten zijn. Laat Berrie even weten als je hiervoor “in” bent.

Inschrijving

Na het schrijven van de laatste Nieuwsbrief regende het inschrijvingen. Het resultaat daarvan is dat wij “vol” zijn! Meldt je daarom bij Berrie als je nog steeds geïnteresseerd bent om mee te gaan. Zij plaatst je dan op de reservelijst die bij afmeldingen volgordelijk wordt afgewerkt.

Voor iedereen: blijf gezond, pas op elkaar en op jezelf!!!

Met geöliede groet: Berrie, Paul en Roy