De challenge 2019 staat voor de deur!

13/03/2019

Hey Challenger!

Nog “heel even” en dan begint de challenge!

Heb jij alles al voorbereid of ben je een last minute persoon?

Een paar tips krijg je van ons!
Lees het even door, kan toch makkelijk zijn.

Reflectie vest en EHBO set:
Denk aan een reflectie vest (ook voor de duopassagier) en een EHBO set / verbanddoos, omdat beide in vele verschillende landen verplicht worden gesteld. Bij het ontbreken van een reflectie vest of verbanddoos staan zelfs in sommige landen fikse boetes.

Mocht je onderweg stil komen te staan met pech dan is een veiligheidsvest verplicht in de volgende landen: Oostenrijk, Kroatië, Slovenië, Hongarije, Italië, België, Luxemburg, Spanje en Frankrijk.
Je hoort 1 dag van te voren waar we heen gaan.

De EHBO set / verbanddoos is verplicht in de volgende landen: België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Joegoslavië, Letland, Litouwen, Macedonië, Montenegro, Oekraine, Oostenrijk, Roemenië, Rusland, Servie, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Turkije en Wit-Rusland.

Goede routeplanning:
Goede voorbereiding is het halve werk` en een goede routeplanning is daar een onderdeel van. Zorg dus dat u je route goed en duidelijk op papier heeft staan. Een motor navigatie systeem (Garmin/Tom Tom) is natuurlijk vele malen gemakkelijker omdat je verschillende functies kan instellen.

Juiste kleding:
Kleed jezelf goed aan, afgestemd op de weersomstandigheden. Goede onderkleding / base-layer kan `wonderen` doen tegen het zweterige gevoel in een pak (zowel in leer als textiel). Onderkleding / base-layer reguleert het lichaamstemperatuur en transpiratie. Tevens houd een goede base-layer de motor jas/broek ook schoner. Zorg eventueel voor een extra paar handschoenen. Mocht je in het leer rijden, zorg dan voor een goede regen overal of regen jas/broek. Dan weet u zeker dat u niet nat wordt tijdens een regenbui.
Weet je vorig jaar nog?

Bagage:
Zorg dat je je bagage goed bevestigd op de motor. Zorg voor een goede verdeling zonder dat je belemmert wordt in het rijden/sturen. Een bagage systeem kan een goede uitkomst bieden. Let ook op dat je je bagage goed verdeeld, als het links zwaarder is dan rechts is dan in de bochten erg vervelend.

Wat nog meer?

Ik ga niet alles voorkauwen natuurlijk maar dit zijn toch wel erg belangrijke dingen.

ID-Kaart/Paspoort
Reserve sleutel van je slot/motor.
Groenekaart
Wegenwacht pas

Telefoon nummers doe je opgeslagen moet hebben:
Berrie Verhoeven  +31 6 36429640  LET OP!! Vanuit het buitenland moet je +31 ervoor zetten anders werkt het niet.
Hotel:  <deze wordt later vermeld>

Met geoliede groeten,

~Motor Challenge team